Breukvlak Thingvellir

Hoe hebben anderen een traject in mijn praktijk ervaren?

Anne, 21 jaar

Marlies heeft mij meer inzicht gegeven in wie ik ben. Ze heeft ervoor gezorgd dat ik met een ander oog tegen bepaalde dingen aan ging kijken, waardoor ik onder andere minder stress ervaar. En nee, het is niet zo dat alles in één keer is opgelost. Maar door je verhaal te doen en nieuwe inzichten te krijgen, kun je stappen maken richting een positiever toekomst.

Madelon, 32 jaar

Ik besloot naar een psycholoog op zoek te gaan op een moment dat ik eigenlijk best gelukkig was in mijn leven. Ik was 31, had een prima baan en een actief sociaal leven. De reden dat ik toch naar een psycholoog wilde was dat ik ook merkte dat ik met een aantal zaken steeds hetzelfde cirkeltje rond ging. Mijn relaties verliepen op een vergelijkbare manier, ik kende periodes van afvallen en aankomen en van spanningen op mijn werk.

Bij Marlies verliep het eerste gesprek heel ontspannen en was er zelfs ruimte voor humor. Ik ging na het eerste gesprek al meteen met een aantal nieuwe inzichten over mezelf naar huis. Met mijn doelen in haar achterhoofd was Marlies heel goed in luisteren en precies die vragen stellen die de kern raakten. Vragen waar ik echt even over na moest denken en die soms een pijnlijk antwoord hadden. Hierdoor lukte het mij wel in te zien waarom ik iets op een bepaalde manier ervoer of vanuit welk perspectief ik er naar keek. Marlies is in staat precies aan te voelen waar de kern van je verhaal zit en het overkoepelende beeld te schetsen. Dit hielp mij erg goed om van een afstandje naar mijn eigen gedrag of dieper liggende overtuigen te kijken.

Wat me dit vooral heeft opgeleverd is bewustwording. Op het moment dat ik merk dat er iets niet lekker loopt, of dat nu in mijn relatie of werk is, stel ik mezelf nu die vragen. Hierdoor kom ik tot de kern van mijn gedachten en gevoel en door dit daarna te delen ben ik in staat die cirkels waar ik vroeger in vastzat te doorbreken.

Marlies is een hele prettige psycholoog omdat ze in staat is een ontspannen sfeer te creëren waarin praten makkelijk gaat. Ze geeft je het vertrouwen dat wat er ter tafel komt, dat is wat er voor jou toe doet en weet altijd vragen stellen die je nieuwe inzichten geven. Ze gaat respectvol om met je persoonlijke grens wanneer er moeilijke of beladen onderwerpen besproken worden. Marlies helpt je uiteindelijk om meer begrip en liefde voor jezelf te hebben en ze biedt handvatten om dat wat je anders wil doen ook echt anders te kunnen doen. 

Jelmer, 19 jaar

Marlies is voor mij een onlosmakelijk onderdeel van mijn leven geweest gedurende mijn tienerjaren. Ik ben momenteel slechts negentien jaar oud, maar heb haar al sinds de helft van mijn leven gekend. Voor mij was opgroeien namelijk niet makkelijk. Ik heb gedurende deze tijd voortdurend met mijzelf in de knoop gezeten en talloze uren in mijn eigen hoofd rondgespookt, vaak zonder enig positief resultaat. Het gevoel dat je vastzit in jezelf, jezelf niet kunt accepteren voor wie je bent en absoluut niet vooruitkomt, is het vervelendste wat er is.

Wat ik op deze momenten het meest nodig had, was perspectief en inzicht van iemand die verstand van zaken heeft, hoe kneuterig dat ook klinkt. Marlies is zo iemand—en eigenlijk ook meer. De eerste keer dat ik naar de praktijk kwam, was ik als de dood dat het een enorm suf en statig gebeuren zou worden, een soort van laboratoriumtest met mij als testdier. Ik weet het, dat is ten eerste al niet een realistische verwachting van een afspraak met een psycholoog, maar toch voelde het voor mij destijds zo. Ik was doodsbang.

Echter, na de eerste keer bij Marlies op gesprek geweest te zijn, voelde ik mij werkelijk direct op mijn gemak. Marlies is een hele spontane, lieve, begripvolle, grappige en bovenal eerlijke psychologe. Ik heb nooit het gevoel gehad dat er ook maar een gedachte was die te vreemd of beschamend was om met haar te delen. Als ik eraan terugdenk, heb ik werkelijk alles met haar gedeeld waar ik mij ook maar een béétje rottig over voelde, en dat is nou precies de band die je met je psycholoog wil hebben. Ik ben ook nooit met tegenzin naar een sessie gegaan en keek er vrijwel altijd oprecht naar uit. De sessies waren voor mij vaak een moment van bezinning en leverden mij altijd veel bruikbare inzichten op.

Marlies, ik wil je echt van harte bedanken voor alles! Je hebt mij enorm veel geleerd en hebt mij indirect gevormd tot wie ik ben. Ik weet niet wie ik nu zou zijn als ik jouw hulp niet had gehad—en dat meen ik. De sessies hebben mij als persoon sterker en zelfverzekerder gemaakt en ik heb elke sessie beschouwd als nuttig en inzichtvol. Bedankt vanuit het aller, aller-diepste van mijn hart, hoe zoetsappig dat ook klinkt. 

Jongen, 24 jaar

Een tijdje geleden liep ik helemaal vast met school, werk en relatie. Ik wilde graag verder met mijn leven, maar ik wist alleen echt niet hoe! Het was heel moeilijk om de vinger op de juiste plek te leggen. Hiervoor heb ik de hulp van Marlies ingeschakeld.

In de afgelopen jaren heb ik veel vervelende dingen meegemaakt die mij belemmerden in mijn dagelijkse leven. Door de gesprekken die ik heb gehad met Marlies kwam ik erachter dat ik veel dingen niet verwerkt had. De helikopter-view van Marlies heb ik als zeer waardevol ervaren omdat ze hierdoor mij nieuwe inzichten kon verschaffen. Deze nieuwe inzichten hebben deuren voor mij geopend waardoor ik nu veel beter kan omgaan met verschillende situaties. Ik heb geleerd hoe ik mijn gedachte en gedrag kan herkennen en kan sturen. Met dit gegeven ben ik veel beter in staat om dichter bij mezelf te staan. Ik heb zoveel meer rust en kan eindelijk weer verder. Het voelt zo fijn om niet meer vast te zitten!

Marlies is open, eerlijk en zegt waar het op staat. Ik heb de gesprekken als zeer prettig ervaren en ben heel erg dankbaar voor de inzichten die zij mij verschaft heeft! Deze inzichten vind ik onbetaalbaar en ik heb er mijn leven lang voordeel bij. Mocht je vastlopen bij bepaalde zaken in je leven dan raad ik je zeker aan om naar Marlies te gaan!

Nogmaals heel erg bedankt voor de fijne en leerzame gesprekken die we hebben gehad!

icoon

kennismaken

Een gesprek waarin we samen bepalen hoe ik je kan helpen

Wil je persoonlijk met mij in gesprek? 
Dan maken we samen een afspraak op een voor jou geschikt moment. 

CONTACT

Marlies Ruseler
Witte de Withstraat 5
7556 VE Hengelo
06 830 38 553
info@marliesruseler.nl

VOLG ME