Over Marlies Ruseler

Gezonde nieuwsgierigheid

Als kind keek ik al veel naar de mensen om me heen en was ik vaak het gedrag van anderen aan het observeren. Ik weet nog goed dat ik me dan afvroeg waarom mensen de dingen deden die ze deden. En waarom juist op die manier. Ik was gewoon heel nieuwsgierig naar wat anderen dreef. Dat ik een studie ging volgen die zich richt op het gedrag van mensen kwam daarom niet als een verrassing.

En na een aantal jaren als psycholoog gewerkt te hebben, heb ik er eind 2016 bewust voor gekozen om even afstand te nemen van mijn werk. Ik heb een periode van bezinning ingelast om te ontdekken wat ik wil, waar mijn kracht ligt en waar ik blij van word. 

Ontwikkeling

Volop in beweging

Niets menselijks is mij vreemd, dus heb ik mezelf ook eens flink binnenstebuiten gekeerd. Als geen ander weet ik sindsdien hoe moeilijk het is om je staande te houden in een omgeving waarin er heel veel op je afkomt en waarin er veel van je wordt gevraagd. Een omgeving die op het eerste gezicht in de ogen van de buitenwereld voor een kind niet heel bedreigend of schadelijk is, maar die wel degelijk van grote invloed is geweest op mijn ontwikkeling. Een omgeving die ervoor heeft gezorgd dat ik manieren heb gezocht en gevonden om me ook daarin staande te kunnen houden.

Het gedrag dat ik toen liet zien was op dat moment heel erg functioneel en daardoor passend. Later in mijn leven ontdekte dit gedrag niet (langer) bij mij paste. Ik heb daarom afstand gedaan van dingen die ik niet meer nodig had en die ik niet langer dichtbij me wilde houden.

Daardoor is er ruimte ontstaan voor kwaliteiten en vaardigheden die lange tijd in de kelder hebben gestaan. Die er wel waren, maar onderbelicht bleven. Ik heb ze nu een plekje in de etalage gegeven, wil ze tentoonspreiden en iedereen mag meegenieten! 

Creatieveling

Mooie dingen maken

Tijdens een reis door IJsland merkte één van mijn reisgenoten over mij op: “Jij houdt van mooie dingen”. Dat had ze goed gezien. Ik geniet ervan om mooie dingen te maken en ik geniet ervan om dingen mooi te maken. Om van de dingen en de mensen om me heen de schoonheid te zien en de schoonheid ervan te belichten. Er net een andere draai aan geven waardoor het in een ander licht komt te staan of op een andere manier belicht wordt.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om creatief bezig te zijn. Zo zijn bijvoorbeeld de foto’s op deze website grotendeels door mij gemaakt.  Knutselen, met allerlei verschillende materialen, vind ik ook heel leuk om te doen. Momenteel werk ik het liefste met papier om daarvan kaarten te maken en doosjes of verpakkingen te vouwen. Met de kaarten die ik maak vertel ik graag een verhaal. Het allerleukste vind ik het als er op die kaart iets in beweging komt. Het maken van een pop-upboek staat dan ook hoog op mijn verlanglijst. 

Ik wil graag in staat zijn om anderen emotioneel te raken met de dingen die ik maak. Of je er nou heel erg blij van wordt of dat het je tot tranen toe roert. Dat ik op een dag creativiteit mijn ‘superpower’ kan noemen.

Vind je het leuk om te zien wat ik maak, kijk dan eens op mijn Instagram account. Je vindt de link onderaan de pagina.

kennismaken

Een gesprek waarin we samen bepalen hoe ik je kan helpen

Wil je persoonlijk met mij in gesprek? 
Dan maken we samen een afspraak op een voor jou geschikt moment. 

CONTACT

Marlies Ruseler
Witte de Withstraat 5
7556 VE Hengelo
06 830 38 553
info@marliesruseler.nl

VOLG ME